Bedrijf
Beschikbare informatieSorteer op productbladSorteer op cadSorteer op bestekSorteer op digitale brochureSorteer op bestekservice
Product
Crawford B.V.
Postbus 159
1700 AD Heerhugowaard
 
 
Telefoon : (072) 575 21 25
Fax : (072) 571 33 76
 
 
 
 
Informatie aanvragen

Crawford 542 Sectionale overheaddeurCrawford maakt deel uit van de Crawford Group, dat op haar beurt onderdeel is van de Cardo Group, een beursgenoteerde onderneming in Zweden. De activiteiten van Crawford richten zich op de Nederlandse business-to-business markt en omvatten de verkoop, de montage, de 24/7 service (24 uur per dag, 7 dagen per week), het onderhoud en de reparatie van een uitgebreid leveringsprogramma. Het bedrijf is marktleider en staat bekend om haar betrouwbare producten en uitstekende landelijk dekkende service. Daarbij staan kwaliteit van product en organisatie, klantgerichtheid en het nakomen van afspraken hoog in het vaandel.

Het leveringsprogramma bestaat onder andere uit sectionale overheaddeuren, vouwdeuren, branddeuren, snelroldeuren, Megadoor hefdeuren, dock levellers, dock shelters, laadhuizen en diverse bedieningsystemen.
aandrijfsystemen, accessoires, afdichting, afdichtingen, afstandsbediening, aluminium, aluminium profielen, anti-slip, antislip, automatische deuren, automatische garagedeuren, automatische schuifdeuren, automatisering, bediening, bedieningskasten, bedieningssystemen, bedrijfsdeuren, beslag, besturingssysteem, besturingssystemen, brand, brandafsluiters, branddeuren, brandmelders, brandpreventie, brandschermen, brandwerend, brandwerende afdichtingen, brandwerende binnendeuren, brandwerende deuren, brandwerende hefdeuren, brandwerende roldeuren, brandwerende rolschermen, brandwerende schuifdeuren, bruggen, bufferbeschermingplaten, buffers, buitenafdichtingen, buitendeuren, buitenwanden, buitenwandopeningen, cor.vast, cor.vast staal, corr.staal, corr.vast, corrosievast, corrosievast staal, detectie, detectiesystemen, deur, deuraandrijfsystemen, deuraandrijvingen, deurbeslag, deuren, deuropeners, dock deuren, dockbuffers, docklevellers, dockseals, dockshelters, docksluizen, elektrische bediening, elektro-hydraulische levellers, elektronisch, flappenshelters, garagedeuren, gebouwautomatisering, gebouwbeheer, geisoleerd, handzender, hangaardeuren, hefdeuren, hygienische deuren, inductie, inductielussen, industrie, industriedeuren, industriŽle deuren, laad- en lossystemen, laadhuizen, laadkleppen, lamellen, lamellengordijnen, logistieke systemen, luchtkussens, luchtkussenshelters, megadeuren, onderhoud, ontvangers, overheaddeuren, parkeergaragedeuren, puien, reparatie, reparaties, roldeur, roldeuren, rolpoorten, rubber buffers, rvs, schuifdeuren, schuifpoorten, sectionaaldeuren, sectionale overheaddeuren, segmentdeuren, segmenthefdeuren, sensorgestuurd, service, snelloopdeur, snellooproldeuren, snelroldeuren, snelrolhefdeuren, snelvouwdeuren, strokengordijnen, toegang, toegangsdeuren, toegangspoorten, vouwdeuren, wasstraten, zelfdragend, zenders,
Trefwoord

Crawford 542 Sectionale overheaddeur

Korte beschrijving
De Crawford 542 is een robuuste, goed geÔsoleerde en ruimtebesparende overheaddeur. De deur is opgebouwd uit sandwichsecties die onderling verbonden zijn met kunststof scharnieren en verzinkt stalen rolhouders. Het deurblad verplaatst zich met behulp van loopwielen in de geleiderails en het balanceren geschiedt door middel van torsieveren. Een veerbreukbeveiliging, handgreep / voetsteun, trektouw en geÔntegreerde vingerklembeveiliging behoren tot de standaarduitrusting. Hiermee voldoet de deur aan alle prestatie- en veiligheidsvoorschriften zoals die zijn vastgelegd in de Europese richtlijnen en de normen van het CEN (het Comitť Europťen de Normalisation, de Europese normalisatiecommissie).

Deursysteem
Verticaal geleidende deur met diverse railsystemen, afhankelijk van de beschikbare inbouwruimte.

Deuropbouw
De 600 mm hoge sandwichpanelen met een dikte van 42 mm bestaan uit een binnen- en buitenbeplating van alusteel of blank aluminium en zijn voorzien van een "microrill" motief.
Tussen de beplating wordt volgens een continu lamineerproces, een milieuvriendelijk, freonvrij polyurethaan schuim aangebracht met een vlamdovende toevoeging waardoor het stalen paneel een warmteweerstand van U = 0,8 W/m≤ en het aluminium paneel een warmteweerstand van U = 0,9 W/m≤ krijgt. Voor de bevestiging van het beslag is in het paneel aan de boven- en onderzijde een stalen strip aangebracht. Voor een optimale isolatie zijn de zijgeleidingen, de onder- en bovenzijde, alsmede de sectienaden voorzien van rubberen afdichtingprofielen.

Loopdeur
Het is mogelijk de Crawford 542 met een naar buitendraaiende loopdeur, voorzien van een drempel van ongeveer 120 mm hoog, uit te voeren. Waar nodig worden de onderbroken secties door middel van inwendige profielen versterkt.

De loopdeur wordt standaard in het midden geplaatst, maar het is ook mogelijk om de loopdeur uit het midden te plaatsen. Dit is afhankelijk van het aantal ramen. De deur kan zowel links als rechts afgehangen worden.

Geleiding
Het toe te passen railsysteem wordt bepaald door de beschikbare inbouwruimte.

Afdichting
De bodem- en topsectie alsmede de zijkanten van de deur zijn voorzien van rubberen afdichtingprofielen. Tussen de secties zijn rubberen kraalprofielen aangebracht.

Vergrendeling
Standaard wordt de deur uitgevoerd met een van binnenuit bedienbare schuifgrendel. Optioneel kan een veiligheidsslot met een europrofielcilinder worden aangebracht waarmee de deur zowel van binnenuit als van buitenaf wordt afgesloten.

Balanceerinrichting
Het deurblad wordt gebalanceerd door middel van geharde torsieveren. Deze torsieveren worden gemonteerd op een stalen as, die met behulp van gelagerde consoles tegen de constructie wordt geplaatst. De verbinding tussen de torsieveren en het deurblad wordt door middel van overgedimensioneerde hefkabels en gegroefde kabeltrommels tot stand gebracht.

Kleuren
De Crawford 542 Staal is in de volgende standaardkleuren verkrijgbaar:
RAL 1021 (geel)
RAL 3002 (rood)
RAL 5010 (blauw)
RAL 6005 (groen)
RAL 7016 (antraciet)
RAL 9002 (grijswit)
RAL 9006 (zilver)
RAL 9010 (wit)
Binnenzijde paneel: RAL 9002 (grijswit)

De Crawford 542 Aluminium is in onderstaande standaardkleuren verkrijgbaar:
RAL 5010 (blauw)
RAL 9010 (wit)
Binnenzijde paneel: blank aluminium

Als optie zijn andere RAL kleuren verkrijgbaar. De lak is van een polyester-kwaliteit.

Beglazing
De Crawford 542 kan beglaasd worden met dubbel acrylaatglas in rechthoekig of ovaal omrandingsprofiel. Enkel hardglas is ook mogelijk, maar alleen in rechthoekig raamomrandingsprofiel. Tevens is een volglaspaneel verkrijgbaar. De bodemsectie kan niet beglaasd worden.

Het omrandingsprofiel is zwart, 39 mm breed en gemaakt van een hoge kwaliteit polystyrene.

Bediening
Standaard handbediend door middel van een trektouw in combinatie met een handgreep / voetsteun in de onderste sectie.

Optioneel kan een handkettingtakel, voorzien van een kettingspanner, geleverd worden. Afhankelijk van het gewicht en de uitvoering van de deur zijn er twee typen leverbaar:
- Type "T" met een overbrengingsverhouding van 1:4 (voor deurgewicht > 250kg).
- Type "U" met een overbrengingsverhouding van 1:3 (voor deurgewicht < 250kg).

Er zijn twee typen elektrische bediening leverbaar: 400V en 230V. Afhankelijk van het type is de elektromotor onder andere voorzien van een instelbare slipkoppeling, toerentalcontrole, eindschakelaars, een ingebouwd ontkoppelmechanisme waarmee de deur bij stroomval handmatig bediend kan worden en een langzame "start-en-stop" functie.

De specificaties van de beschikbare elektrische motoren zijn als volgt:
- Voeding: 400V-50Hz 3-fase of 230V-50Hz 1-fase
- Vermogen: 0,4 kW - 0,75 kW, afhankelijk van het type
- Beschermingsklasse: IP 44 of IP 55, afhankelijk van het type

Afhankelijk van type beslag wordt de deur voorzien van een veiligheidstrekset, dat ervoor zorgt dat de hefkabels altijd strak gespannen staan bij een op- of neergaande beweging.

De deur wordt voorzien van pneumatische onderloopbeveiliging, welke wordt aangebracht aan de onderzijde van de bodemsectie. Indien deze slechts licht wordt ingedrukt, instelbaar tot minder dan ťťn kilogram, zal de deur tijdens het sluiten direct stoppen en weer teruggaan naar de geheel geopende positie.

Veiligheid
Alle Crawford producten voldoen aan de nationale veiligheidsregels en de Europese richtlijnen die van toepassing zijn. De elektrisch bediende deuren zijn uitgevoerd met dubbele veiligheidsvoorzieningen en voorzien van CE-markering. De handbediende deuren worden zo voorbereid dat ze ook in een later stadium voorzien kunnen worden van een elektrische bediening en eveneens voorzien zijn van CE-markering. Mede door het ontbreken van uitstekende delen is het risico van ongelukken en oneigenlijk gebruik minimaal. De secties zijn uitgevoerd met een geÔntegreerde vingerklembeveiliging en de rails en rolhouders kunnen voorzien worden van afdekkappen. De deur is dubbel beveiligd tegen dichtvallen.

Onderhoud
In overeenstemming met de EU voorschriften voor gezondheid en veiligheid op de werkvloer (89/654/EEG) is vereist dat een onderhoudsprogramma wordt uitgevoerd om alle werkvoorzieningen in een veilige staat te houden. Afhankelijk van de gebruiksfrequentie van de deur en uw specifieke wensen, kan Crawford u betreft het onderhoud een Key Serviceovereenkomst op maat aanbieden.

Montage
Montage dient te geschieden door monteurs die door Crawford opgeleid zijn. Voor aanvang van de montage dient er volgens onze inbouwtekening een montageframe te zijn aangebracht.

Garantie
Op materiaal en montage: 12 maanden na oplevering door Crawford.

Kwaliteit
De Crawford overheaddeuren zijn voorzien van CE-markering volgens de Europese richtlijnen, worden gemaakt in eigen, ISO 9001:2000 en ISO 14001:2004 gecertificeerde fabrieken en worden gemonteerd volgens VCA**:2004.
 

Trefwoord
Crawford 542Crawford 542
Crawford 542 BeglazingCrawford 542 Beglazing
Crawford 542 Ovale ramenCrawford 542 Ovale ramen
Crawford 542 VolbeglaasdCrawford 542 Volbeglaasd
Crawford 542

Download bestek

Kopieer het STABU bestek naar het klembordKopieer bestek

  
Deuropener CDM-5(HD)

Download bestek

Kopieer het STABU bestek naar het klembordKopieer bestek

  
Deuropener CDM-6(HD)

Download bestek

Kopieer het STABU bestek naar het klembordKopieer bestek

  
Deuropener CDM-9

Download bestek

Kopieer het STABU bestek naar het klembordKopieer bestek

  
CE-verklaring elektrisch bediendCE-verklaring elektrisch bediend

Download rapport

  
CE-verklaring handbediendCE-verklaring handbediend

Download rapport

  
Deze website wordt niet meer bijgewerkt
De Zoeksnoek wordt niet meer bijgewerkt. Ga voor up-to-date productinformatie naar de BouwConnect Bibliotheek.